Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa-krem z serków topionych i pieczarek

Zupa-krem z serków topionych i  pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 103

Dodano:

Odsłon: 15584

Miał być tylko krem z serków topionych a wyszła zupa krem z serków, pieczarek, z makaronem i grzankami;)

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle.
    Rosół podgrzać, odlać 1szkl. Do rosołu dodać pieczarki razem z tłuszczem.
    Serki topione rozmieszać w szklance ciepłego bulionu. Wlać je do rosołu z pieczarkami. Chwilę pogotować i od czasu do czasu mieszać aby nie było grudek po serkach. W razie potrzeby gdyby zupa była zbyt wodnista można ją zagęścić śmietaną i mąką. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami;)

  2. Zupę podawać z makaronem, grzankami i szczypiorkiem.


    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń