Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa-krem z ziemniaków

Zupa-krem z ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 826

Smaczna i prosta.

Składniki

  • 60 dag. ziemniaków
  • 4 dag. masła
  • 2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 12 dag chleba lub grzanki gotowe
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę,zalać wrzącą wodą lub bulionem warzywnym i gotować do miękkości. Następnie ziemniaki wyjąć łyżką cedzakową i dokładnie rozgnieść, włożyć z powrotem do wody/bulionu w którym się gotowały.Dodać połowę masła,mleko,przyprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze 10 min.Następnie dodać resztę masła i wlać roztrzepane jajko. Podawać z grzankami podsmażonymi na maśle.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paola1984 01 lipca 2011 Fajny przepis. Zupę jutro podam na obiad.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń