Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę,zalać wrzącą wodą lub bulionem warzywnym i gotować do miękkości. Następnie ziemniaki wyjąć łyżką cedzakową i dokładnie rozgnieść, włożyć z powrotem do wody/bulionu w którym się gotowały.Dodać połowę masła,mleko,przyprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze 10 min.Następnie dodać resztę masła i wlać roztrzepane jajko. Podawać z grzankami podsmażonymi na maśle.