Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa kremowa z bananów

Zupa kremowa z bananów

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1317

Dodano:

Odsłon: 1766

Bardzo szybka i prosta

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Czosnek obrać i bardzo drobniutko posiekać lub przecisnąć przez praskę

  2. Masło rozpuścić w garnku, dodać cebulę i czosnek i delikatnie zeszklić.Dodać curry.Wymieszać.

  3. Obrać jednego banana,pokroić w plasterki,dodać go do cebuli i krótko po smażyć,oprószyć mąką i chwilkę smażyć

  4. Dodać rosół,zagotować.Wszystko razem zmiksować,dodać sól do smaku.Drugiego banana obrać i pokroić w plasterki,dodać do zupy i jeszcze raz zagotować.Dodać śmietanę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 11 marca 2010 Wow! Uwielbiam takie nietypowe dania :) z chęcią wypróbowałabym już jutro, ale już widzę, jak rodzinka kręci nosem (oni są jednak bardziej konserwatywni kulinarnie ;)) Będę musiała poczekać, aż ich nie będzie - i wszystko zjem sama, o! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń