Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze z przygotowania ogórków na zimę zostają jakieś za duże sztuki... zamiast szukać większego słoika, zmniejszam ogórki :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Ogórki myję i ze skórką trę na tarce o grubych oczkach. Solę i mieszam dokładnie.
Do czystych i suchych słoików wkładam po kawałeczku ząbka czosnku i liść laurowy. Nakładam ogórki. Zakręcam (wycieram raz jeszcze gwint słoika). I już ! Zimą po prostu odkręcam słoik i wlewam do zupy - ogórkowa gotowa!.