Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa , szybka i prosta na bulionie warztwnym
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Włoszczyznę obieramy, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko wrzucamy do gotującej się wody (2,5l ). Solimy pieprzymy, dodajemy dwa listki laurowe i ziele angielskie i gotujemy do miękkości warzyw Około 0,5h. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gdy warzywa są już miękkie wyjmujemy włoszczyznę tj. seler, pietruszkę, pora i dodajemy ziemniaki. Gotujemy około 10 minut i po tym czasie dodajemy tarte ogórki wraz z sokiem. Ja uwielbiam bardzo kwaśną więc wlewam całość :) Zupę zagotowujemy i jeśli chcemy aby nabrała ładnego koloru dodajemy łyżkę śmietany do zup. Na koniec dorzucamy koperek i chwilę trzymamy na ogniu. Smacznego