Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna dla osób na diecie bezmlecznej. Więcej przepisów na: mojealergie.pl
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 630
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 195
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 630
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 195
Składniki
Liście i czubki pokrzyw wrzucamy do garnka z niewielką ilością wody i krótko gotujemy
liście wyjmujemy i miksujemy
do tej samej wody wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości
rozmiękczamy ziemniaki widelcem, dodajemy pokrzywę i dolewamy wodę
dolewamy bulion instant i gotujemy całość jeszcze ok. 5 min
dodajemy inne zioła i śmietanę sojową do smaku