Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa pokrzywowa

Zupa pokrzywowa

Autor: kat1984

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 06.07.2011

Odsłon: 1241

Idealna dla osób na diecie bezmlecznej. Więcej przepisów na: mojealergie.pl

Składniki

  • liście i czubki pokrzyw, miseczka
  • ziemniaki, 3-4
  • bulion instant
  • zioła do smaku: mniszek, szczaw, krwawnik
  • śmietana sojowa
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Liście i czubki pokrzyw wrzucamy do garnka z niewielką ilością wody i krótko gotujemy

  2. liście wyjmujemy i miksujemy

  3. do tej samej wody wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości

  4. rozmiękczamy ziemniaki widelcem, dodajemy pokrzywę i dolewamy wodę

  5. dolewamy bulion instant i gotujemy całość jeszcze ok. 5 min

  6. dodajemy inne zioła i śmietanę sojową do smaku

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń