Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa na pieczonym kurczaku

Zupa pomidorowa na pieczonym kurczaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1877 Ocena: 43128

Dodano:

Odsłon: 912

Ostatnio zostało nam trochę mięsa i kości z pieczonego kurczaka. Do tego sporo sosu z pieczeni. Większość wyrzuca takie pyszności. My reanimujemy tworząc kolejne, bardzo smaczne danie. Jeśli nie macie teraz pomysłu, co zrobić z resztek, to zamroźcie.

Składniki

  • kości i mięso z kurczaka pieczonego
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki kaszy pęczak
  • 2 łyżki bulionu warzywnego
  • 330 ml soku pomidorowego
  • cukier
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso oddzielamy od kości.
    Na sosie z kurczaka dusimy pokrojoną w piórka cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i kości z kurczaka.
    Całość zalewamy wrzątkiem ( około 1 litra ), dodajemy startą na dużych oczkach marchew, domową kostkę warzywną, gotujemy przez 5 min. Następnie dodajemy mięso, kaszę i sok pomidorowy.
    Całość gotujemy do miękkości kaszy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń