Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa trochę inaczej:

Zupa pomidorowa trochę inaczej:

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 839

Dodano:

Odsłon: 2361

Przesmażony koncentrat na maśle z dodatkiem czosnku-zmienia smak tej zupy na dużo lepszą. Gorąco poecam.

Składniki

  • 2,5 litra wywaru mięsnego lub warzywnego
  • 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego (30%)
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki śmietany (18%)
  • sól, cukier, pieprz i majeranek do smaku
  • świeże listki pomidorów
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie



  1. Wcześniej ugotować ulubiony makaron.
    Z bulionu łyżką cedzakową wybrać warzywa (chyba, że lubimy, więc pozostawić).
    Na patelni roztopić masło, dodać koncentrat. Smażyć na wolnym ogniu aż zgęstnieje do konsystencji pasty.
    Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek .Całość smażyć 2 minuty. Wlać kilka łyżek zupy, dokładnie rozmieszać i wlać do garnka.
    Doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i majerankiem. Połączyć z wcześniej ugotowanym makaronem.
    Udekorować kleksem kwaśnej, gęstej śmietany i świeżymi listkami pomidorów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń