Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i warzywami

Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 1988

Dodano:

Odsłon: 251

Nieco inna niż tradycyjna pomidorówka. Bardzo smaczna, gęsta i pożywna. Nie trzeba jej zabielać. No, chyba, że ktoś bardzo chce.

Składniki

  • 150 g kaszy jaglanej
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 średni por
  • 1/4 bulwy selera
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek pietruszki
  • 3-4 łyżki oleju kujawskiego
  • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, chilli, bazylia, oregano, papryka ostra, 2 liski laurowe, 4 kulki ziela angielskiego
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Warzywa umyć, pokroić i w garnku poddusić na oleju.
    Gdy zmiękną dolać 2,5-3 litra wody. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotować 15-20 minut. Po ugotowaniu wyjąć kulki ziela angielskiego i listki laurowe. Warzywa zblendować - niezbyt dokładnie. Do zupy dodać ugotowana kaszę jaglaną. Można podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 23 maja Kasza jaglana i pomidory to moim zdaniem bardzo udane połączenie. Dobry pomysł na szybką zupę:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 23 maja Od czytania przepisu zrobiłam się głodna, pyszna propozycja ;-) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń