Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z nutką jabłkowo-imbirową

Zupa pomidorowa z nutką jabłkowo-imbirową

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2121

Dodano:

Odsłon: 2587

Pomidorowa inaczej. Polecam !!!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać, podsmażyć w rondlu na oliwie, dodać drobno pokrojony seler, pomidory i imbir. Wlać bulion, gotować 15 minut. Dodać sok jabłkowy.

  2. Zupę doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, zagotować, zdjąć z ognia, zabielić śmietaną. Podawać z makaronem, posypaną posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Lejadja 14 stycznia 2012 Hm...mam pytanie odnośnie soku jabłkowego...ma być to sok z kartonu czy świeżo wyciskany z kwaśnych jabłek...?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

frankania 13 grudnia 2011 czyli tzw kuchnia egzotyczna ;) uwielbiam takie nowe smaczki...dzieki

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 12 grudnia 2011 Chętnie spróbuję. Moim zdaniem pomidorowa to zupa którą można gotować na wiele sposobów.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 11 grudnia 2011 Bez urazy,ale jaka to kuchnia - pomidorowa z selerem naciowym to jeszcze ewentualnie - ale z imbirem to nie bardzo sobie wyobrażam-ale może należy spróbować i chyba tak zrobię w mini wydaniu ( tak na wszelki wypadek )
P ozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń