Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3225

Dodano:

Odsłon: 1636

moja ulubiona zupa

Składniki

  • 1,5 kg pomidorów mięsistych
  • łyżka masła
  • Wywar: 2 litry wody
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • por
  • sól, przyprawa maggi
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać wodę, dodać umyte i obrane ze skórki warzywa, pół łyżeczki soli i gotować.

    Do innego garnka dać masło i pokrojone w kostkę pomidory, dusić mieszając, aż będą płynne.

    Jak wywar będzie gotowy wyjąć z niego warzywa i na sitku przetrzeć do wywaru pomidory.

    Zupę doprawić do smaku. Podawać z ryżem lub kluseczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

filipwoj 08 lipca 2016 Też zawsze robię pomidorową ze świeżych pomidorów. Uważam że to jest dużo lepsze w smaku i zdrowsze.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń