Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa prowansalska

Zupa prowansalska

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 236

Dodano:

Odsłon: 7664

smakuje każdemu starszemu i młodszemu

Składniki

  • mięso mielone, 0,5 kg
  • średnia por, 1 sztuka
  • pieczarka, 40 dag
  • serki topione długie np. hohland, 3 szt
  • woda 2,5 litra
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy 2 – 2,5 l. wody., dodajemy kostki rosołowe, gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki , smażymy na patelni i wsypujemy do gotującej się wody. Mięso mielone podsmażamy na patelni, wsypujemy do gotujących się pieczarek. Po 15 minutach dodajemy pokrojony por, serki topione i zioła prowansalskie. Mieszamy co jakiś czas żeby serek się rozpuścił. Gotujemy jeszcze ok. 15 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 14 listopada 2012 zupka przepyszna, aromatyczna i pożywna dziękuję bardzo za wspaniały przepis :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 19 sierpnia 2012 Mój mąż robi bardzo podobną - jest treściwa i smaczna.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń