Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gęsta porzywna taka raczej zupa jesienno-zimowa ale robiłam porządki w zamrażarce
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
W 2 litrach wody ugotować serduszka ok.40 min.Wyjąć serduszka dodać mieszankę chińską i pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej gotować ok.10 min.W szklance zimnej wody rozmieszać zupy,wlać do wywaru i dosypać zacierki.Doprawić solą(jak potrzeba)pieprzem i ostrą papryką.Pogotować jeszcze 10 min.
Po rozlaniu do talerzy zupę posypać posiekaną zieleniną i dodać łyżkę gęstej kwaśnej śmietany.Można też dodać pokrojone w plasterki serduszka.