Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
córcie prosiły bym podała ten banalnie prosty przepis na deser, jest w nim to co dzieci lubią, czyli sama słodycz:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Mleko gotujemy z jedną łyżką cukru. Białka ubić na sztywno z jedną łyżką cukru i połową cukru waniliowego. Na gotujące mleko kładziemy łyżką " kluseczki z piany", po minucie wyjmujemy łyżką na talerze.
Do pozostałego mleka po ugotowaniu pianek, wlewamy cienkim strumieniem ,ubite żółtka z jedną łyżką cukru i resztą cukru waniliowego(ja dodałam do nich 2 łyżki mleka, by były trochę rzadsze i by nie powstały kluski z żółtek). Dokładnie mieszamy by powstał ładny krem, rozlewamy na talerze, na których są pianki, i smacznego.