Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa "Nic"

Zupa Nic

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 853

Dodano:

Odsłon: 361

Zupa "Nic" jest to deser, który podajemy na zimno. W czasach naszych mama i babć był bardzo popularny. Tak naprawdę, aby go przygotować potrzebujemy kilku jajek i mleka oraz cukru. Jest to danie, a może deser, które podane dzieciom zaintryguje i zasmakuje. W moim domu bardzo często przygotowywano ten deser. Zajadałam się nim.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie żółtka z 30 g cukru miksujemy do białości. Mleko zagotowujemy z pozostałym cukrem, cukrem waniliowym i aromatem waniliowym. Na gotujące się mleko układamy małe beziki, powstałe z ubitych białek. Gotujemy około 40 sekund. Odcedzamy. Do gotującego się mleka dodajemy masę jajeczną powstałą z żółtek i cukru. Gotujemy chwilkę do momentu zgęstnienia. Studzimy. Przelewamy do eleganckich miseczek. Podajemy z bezikami. Dowolnie dekorujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Honorata27 26 czerwca Tak jest to na pewno dla wielu smak dzieciństwa.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

drNowak 26 czerwca Moja babcia robiła mi ją na obiad latem. Pycha:) Smak dzieciństwa...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń