Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zupa dla spragnionych egzotycznych smaków, bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu i przyjemnie pikantna!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 150
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 150
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
1.Do gotującego się bulionu dodaj pastę Tom Yum, a następnie trawę cytrynową, pokrojoną galangę, liście Kaffir, pokrojoną drobno papryczkę chilli. Gotować około 10-12 minut. 2. Wrzucić przekrojone na pół grzyby pochwiaki, dodać sos rybny i cukier. 3. Wrzucić oczyszczone krewetki ( zostawić ogon na krewetkach) i gotować ok 3 min. Podawać zupę przybraną listkami kolendry. Uwaga. By wydobyć aromat trawy cytrynowej natnij jej końcówkę w poprzek i uderz jej koncem kilka razy w blat. Na talerz wlewamy wszystko nawet części niejadalne tj. trawa cytrynowa, liście KAffir, czy galanga.