Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 80
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1166
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 80
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1166
Składniki
Ziemniaki i marchewkę umyj, obierz i osusz. Pokrój warzywa w kosteczkę. Szpinak oczyść i drobno posiekaj. Cebulę poszatkuj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Rozgrzej masło w dużym rondlu. Zeszklij cebulę i czosnek. Do składników dodaj ziemniaki i marchew, chwilę podsmaż i wlej wodę. Dopraw wszystko solą i pieprzem do smaku.
Gotuj około 20 minut, a następnie zapraw zupę śmietanką zmiksowaną z mąką. Mieszaj delikatnie przez kilka minut i dorzuć pokrojony drobno szpinak. Zupę dopraw gałką muszkatołową. Podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo.Źródło: Telemax