Do góry

Dania główne Przepis na:

Zupa wiejska

Zupa wiejska

Autor:

Przepisów i artykułów: 2288 Ocena: 14362

Dodano:

Odsłon: 2029

Wspaniała, rozgrzewająca zupa na obiad.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę zalać 3 litrami wody i zagotować. Boczek pokroić w kostkę i wymieszać z papryką, następnie dodać do kapusty. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i również dodać do kapusty. Gotować do miękkości, przyprawić do smaku i pod koniec gotowania połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotować i podawać z dobrym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń