Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zupa na święta to tradycja od wieków.
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 197
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 65
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1438
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 197
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 65
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1438
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować z dodatkiem soli. W oddzielnym naczyniu namoczyć śliwki i odcedzić. Buraczki oczyścić i upiec w piekarniku w temperaturze 220 przez 50 minut. Następnie obrać, zetrzeć lub pokroić w cienkie słupki. Marchewkę, cebulę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przysmażyć na oleju razem z grzybami. Następnie zalać 4 szklankami wody i gotować przez 10 minut. Zupę połączyć ze śliwkami, buraczkami, doprawić do smaku i podawać np. z uszkami lub fasolą.