Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa o bardzo ciekawym i wyrazistym smaku, zachęcam do wypróbowania, zaskoczy nie jednego :)
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, podlać wodą i dodać cukinię. Dusić przez około 10 minut do miękkości, po czym całość zmiksować. Ziemniaki obrać, pokroić w słupki, ugotować, odcedzić. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ugotować. Do zmiksowanej cukinii dodać ugotowane ziemniaki i marchew. Zaprawić śmietaną roztrzepaną z mąką. Wymieszać i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki.