Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z czerwonej fasoli"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w ok. półcentymetrową kostkę. Obie fasole osącz z zalewy, opłucz, znów osącz. Pomidorki koktajlowe umyj, przekrój na pół. Bulion podgrzej.
Rozgrzej w garnku 2 łyżki oleju, wrzuć pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszając zeszklij. Dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę, kmin rzymski, kolendrę i mieloną paprykę, wymieszaj. Smaż 3-4 min. Następnie dodaj bulion, pomidory z puszki oraz pokrojoną w kostkę świeżą paprykę.
Zagotuj a gdy całość zacznie wrzeć, zmniejsz ogień, wrzuć pomidorki koktajlowe i duś ok. 15 minut. Na koniec dodaj białą i czerwoną fasolę, gotuj jeszcze ok. 10 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Rada: Aby zagęścić zupę, część fasoli rozgnieć widelcem.
40 minut. Porcja: 210 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie