Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z dyni z migdałami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
??Umytą dynię przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż miękki miąższ z pestkami. Jedną część warzywa obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Drugą wykorzystaj do po- dania w niej zupy.
??Pozbawioną łupin cebulę i czosnek drobno posiekaj razem z ostrą papryczką.
Na dużej patelni roztop łyżkę masła. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem oraz papryczkę. Następnie przełóż warzywa do garnka z gotującym się bulionem i dopraw solą oraz imbirem.
Po chwili dorzuć podsmażoną na reszcie masła dynię.
Gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj je blenderem.
Gotowy krem wymieszaj ze śmietanką i wlej do wydrążonej połowy dyni. Ude koruj zupę migdałami.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax