Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kiszonych warzyw korzeniowych

Zupa z kiszonych warzyw korzeniowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1358

Dodano:

Odsłon: 377

Jeśli lubicie kapuśniak, kwaśnicę lub zupę ogórkową to zupa z kiszonek jest idealną propozycją dla was.

Składniki

  • 500-600 g kiszonych warzyw korzeniowych u mnie marchewka, pietruszka, seler, biała rzodkiew, fenkuł, seler naciowy, czosnek
  • 3-4 ziemniaki
  • chili
  • pęczek koperku
  • liść laurowy
  • 2-3 ziela angielskie
  • pieprz czarny
  • łyżeczka masła
  • 1,5 litra rosołu lub wody
  • 200 ml słodkie śmietanki 42 %
  • 1-2 szklanki wody spod kiszonek
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy. Chili, kiszone warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy je do ugotowanych ziemniaków. Warzywa zalewamy rosołem dodajemy posiekane łodyżki kopru, ziela i liść laurowy. Gotujemy około 30 minut. Dolewamy wodę spod kiszonek, ilość zależy jak kwaśne zupy lubimy. Zupę zaprawiamy śmietaną i doprawiamy pieprzem. Posypujemy koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń