Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z młodej kapusty"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3326
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1169
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3326
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1169
Składniki
Kapustę szatkuję. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Podobnie kroję boczek i cebulę. W garnku podsmażam boczek, gdy wytopi się z niego tłuszcz, rumienię na nim cebulę.
Całość zalewam bulionem, dodaję ziemniaki i pokrojoną w paseczki marchew. Gdy ziemniaki są prawie miękkie, dodaję kapustę i gotuję do momentu, aż wszystkie warzywa zmiękną. Doprawiam solą, pieprzem, śmietaną oraz posiekanym koperkiem.
Z plasterków boczku robię świderki: piekę je na blasze 10-15 minut w temp. 180oC. Ciepłymi owijam rączkę drewnianej łyżki. Gdy wystygną, zdejmuję z niej i wrzucam do zupy.
40 min • Porcja 230 kcal • Przepis na 4 porcje.
Tylko 1,10 zł za porcję.