Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z podpieczonym czosnkiem

Zupa z podpieczonym czosnkiem

Autor: Espanol2011

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 50

Dodano: 23.02.2012

Odsłon: 3151

Niecodzienne rozwiązanie obiadowe

Składniki

  • 36 kromek chleba posmarowanych Oliwą z Oliwek Virgen Extra z regionu Baena, posypanych startym serem kozim, przypieczonych i za
  • 1/10 litra Oliwy z Oliwek Virgen Extra z regionu Baena
  • 8 ząbków czosnku, pokrojonych w cienkie plasterki,
  • 150 gr szynki Serrano drobno posiekanej
  • 1,5 litra gorącej wody
  • 2 łyżki dobrego octu winnego
  • sól i świeżo zmielony pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podsmażyć szynkę i czosnek na oliwie, następnie dodać gorącej wody, sól i ocet winny według uznania

  2. Rozłożyć do 6 miseczek. W każdej umieścić 6 kromek chleba i podawać bardzo ciepłe.

  3. Pieprz należy dodać według uznania, przed położeniem chleba.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń