Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z siedmiuset groszkow

Zupa z siedmiuset groszkow

Autor: hortensja1

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 8

Dodano: 21.07.2010

Odsłon: 670

Bardzo zielona i orzezwiajaca

Składniki

  • zielonego groszku, 2 kubki
  • cebulke, 1
  • masla, 1 lyzke
  • wody, 3 kubki
  • marchewke, 1
  • pietruszke, 1
  • sol,pieprz, szczypta
  • smietanki, 2 lyzki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyj starannie warzywa.Obierz je ze skorki i pokroj w talarki.Zagotuj w garnku wode ze szczypta soli.Kiedy zawartosc garnka zacznie wrzec,wrzuc do niego ostroznie warzywne talarki.Gotuj je okolo 10 minut az beda miekkie.

  2. Obierz cebule i pokroj ja w drobna kostke.Rozpusc na patelni maslo.Uwazaj aby sie nie przypalilo.Potem wrzuc na nie pokrojona cebulke i podsmazaj ja tak dlugo az sie zeszkli.

  3. Wyjmij lyzka cedzakowa ugotowane warzywa,a do wywaru wrzuc groszek i zeszklona cebulke.Gotuj je kilka minut aby groszek zmiekl.

  4. Gdy troche przestygnie,wylow kilkadziesiat groszkow do dekoracji i wloz je do miseczki.Pozostale zmiksuj.Rozlej zupe do miseczek.Do kazdej porcji dodaj lyzke smietanki i dziesiec groszkow.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 22 lipca 2010 nazwa tej zupki jest bardzo...milucha,robię dość podobną i potwierzdam że jest pyszna, a wygląda ...obłednie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń