Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z soczewicą na ostro"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3326
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1169
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3326
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1169
Składniki
Łodygę selera naciowego oczyść, opłucz, pokrój na kawałeczki. Obie papryki oczyść, potnij w kosteczkę. Chili rozetnij, czubkiem noża usuń pestki, strączek opłucz i drobno posiekaj. Soczewicę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą, dobrze osącz.
Potem przesyp do garnka. Zalej bulionem. Dołóż pokrojone wcześniej warzywa. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze około 15 minut. Cebulę oraz czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Wymieszaj z pomidorami z puszki i koncentratem pomidorowym, krótko razem podsmaż.
Następnie dodaj do gotującej się soczewicy z warzywami. Całość przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę gotuj jeszcze około 10 minut.Źródło: Naj