Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi powoli się kończy, więc warto jeszcze go wykorzystać, dlatego dzisiaj zapraszam na bardzo smakowitą i lekką zupę z zielonych szparagów. Powstała ona na bazie wody, w której wcześniej gotowane były szparagi. To moja Mama nauczyła mnie ją robić, a ja wzbogaciłam ją świeżym koperkiem. Smacznego :)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 157
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 157
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Wodę po zielonych szparagach zagotować wraz z zielem angielskim. W miseczce roztrzepać śmietankę razem z mąką pszenną, zahartować kilkoma łyżkami gorącej wody, a następnie wlać do wody szybko roztrzepując, tak aby nie powstały grudki. Całość zagotować doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Na sam koniec dodać posiekany drobno koperek.
Smacznego !