Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ziemniaczana z fasolą i czerwoną papryką

Zupa ziemniaczana z fasolą i czerwoną papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 1249

Dodano:

Odsłon: 5246

Bardzo smaczna, sycąca, rozgrzewająca zupka

Składniki

  • 4-5 dużych ziemniaków
  • 3 kiełbaski (np.śląskie)
  • 1 puszka fasoli w pomidorach
  • 2 duże cebule
  • 2 średnie papryki
  • 1 łyżka smalcu
  • przyprawy:sól,pieprz,papryka słodka mielona,kminek(1 łyżeczka)
  • do zagęszczenia:mąka,1 szklanka kwaśnej śmietany (daję kilka łyżek)
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę, paprykę pokroić w kostkę i przesmażyć na smalcu, wsypać łyżeczkę papryki(można więcej), pokrojone ziemniaki i chwilę wszystko smażyć. Po paru minutach wlać wodę, zagotować, dorzucić pokrojoną kiełbasę, sól, kminek(daję 1 łyżeczkę), pieprz i gotować na wolnym ogniu. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać puszkę fasolki i gotować do miękkości składników. W śmietanie rozprowadzić trochę mąki i zagęścić zupę, doprawić do smaku.

  2. Jeśli nie mamy fasoli w pomidorach, można dodać łyżkę przecieru pomidorowego .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 16 sierpnia 2012 BARDZO PODOBAJĄ MI SIĘ TWOJE PRZEPISY,KILKA WYPRÓBUJĘ.SĄ TAKIE....APETYCZNE.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 12 sierpnia 2012 pyszne,treściwe i szybkościowe danie,lubię takie .

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń