Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupka buraczkowa z kurczakiem po 5. miesiącu"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Ziemniak, marchew i pietruszkę wyszoruj, obierz i ponownie dokładnie opłucz po bieżącą wodą.
Buraczek umyj i ugotuj osobno do miękkości. Dopiero później starannie obierz go ze skórki.
Pozostałe warzywa zalej szklanką wody i gotuj do miękkości. Mięso umyj i ugotuj w osobnym garnku.
Do wywaru warzywnego dodaj mięso i pół buraczka i wszystko zmiksuj na idealnie gładką papkę. Dodaj masło lub oliwę i ponownie zagotuj zupkę.Źródło: Mam dziecko