Do góry

Zupy Przepis na:

Zupka koperkowa

Zupka koperkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 604

Dodano:

Odsłon: 1527

Ponieważ jestem młodą gotującą mamą dziś danie dla malucha

Składniki

  • 1/2 pęczku koperku
  • pół marchewki
  • 1/4 pietruszki
  • 2 i 1/2 łyżki ryżu
  • 1/2 łyżki śmietany 18%
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ok. 1/2 litra wody stawiamy w garnku i zagotowujemy, wsypujemy odrobinę soli i ryż. Gotujemy aż ryż będzie miękki. W międzyczasie możemy sobie posiekać drobno koperek a marchewkę i pietruszkę w kosteczkę. Gdy ryż zaczyna być miękkawy wrzucamy marchewkę i pietruszkę, chwilę gotujemy. Dorzucamy koperek. Gotujemy wszystko ok 5 min. Doprawiamy do smaku, dodajemy śmietanę i czekamy aż się zagotuje. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

minnie 30 kwietnia 2014 Dziękuje za miłe komentarze. Zupa rzeczywiście jest dietetyczna i może ją jeść każdy w każdym wieku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 30 kwietnia 2014 Na taką lekką i smaczna zupkę, to i mama się może załapać. :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń