Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja 3 bit. Pyszne, mięciutkie i słodziutkie ciacho!! Ciasto przeze mnie kombinowane bo w tym czasie nie miałam dostępu do internetu ale to był strzał w dziesiątkę!! :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3750
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2104
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5547
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5564
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3750
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2104
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5547
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5564
Składniki
Biszkopt upiec i wystudzić. Masa budyniowa: Odlać trochę mleka do rozrobienia mąki. Do pozostałego mleka dodać margarynę oraz cukier i zagotować. Następnie dodać mleko z mąką. Energicznie wymieszać aby nie powstały grudki... Lekko przestudzoną masę wylać na biszkopt. Wyłożyć herbatniki na masę budyniową na to lekko podgrzaną masę krówkową, klejna warstwa herbarników. Pozostawić do wystudzenia Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder oraz śmietan-fix i jeszcze przez chwilkę miksować. Ubitą kremówkę wyłożyć na ciasto i odstawić na kilka godzin do lodówki. Dekoracja wg. siebie u mnie były wiórki czekoladowe Smacznego!