Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 433
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2599
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 433
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2599
Składniki
1. przygotowujemy ciasto: białka ubić z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka, olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy, 2. ciasto dzielimy na 3 części, do jednej dodajemy kokos, do drugiej kakao, do trzeciej mak lub zmielone orzechy, 3. na przygotowaną blaszkę wykładamy na przemian po 1 łyżce z każdego ciasta, pieczmy ok 30 min w 180 st, 4. krem przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, 5. wystudzony biszkopt przekrawamy na dwie części, jeden placek smarujemy dżemem, na to rozkładamy 3/4 kremu, przykrywamy drugim plackiem, smarujemy resztą kremu, 6. przygotować galaretkę, wystudzić, pokroić w kostkę, rozłożyć na wierzchu ciasta, schłodzić, jeśli ktoś lubi wilgotne ciasta może placki przed nałożeniem kremu nasączyć smacznego