Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Agrestowiec na oleju"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 492
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6899
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242932
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 492
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6899
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242932
Składniki
Agrest oczyść, opłucz, rozsyp na ściereczce i pozostaw tak, aż owoce dobrze wyschną. W tym czasie mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Jajka wbij do miseczki. Dodaj do nich cukier i cukier waniliowy. Utrzyj mikserem na puszystą jasnokremową masę.
Następnie porcjami dolej olej oraz lemoniadę. Dosyp mąkę z proszkiem. Ciasto dobrze wymieszaj mikserem.
Dużą tortownicę posmaruj tłuszczem. Oprósz kaszą manną (ew. tartą bułką). Na spodzie rozsyp agrest. Nałóż przygotowane ciasto. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez 40 minut.
Gotowe ciasto studź ok. 10 minut w tortownicy. Potem ostrożnie zdejmij obręcz i pozostaw ciasto do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem agrestowiec posyp cukrem pudrem z wanilią albo oblej białą polewą czekoladową.Źródło: Naj