Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z chałwą - wyjątkowy grecki przysmak.
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 63
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 58
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 101
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 68
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 63
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 58
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 101
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 68
Składniki
Podgrzej w garnku śmietanę, masło i miód. Wymieszaj.
Pokrusz herbatniki. Zmiel orzechy. Pokrusz chałwę. Wymieszaj w misce : herbatniki, chałwę, orzechy, kakao, cynamon.
Połącz mokre i suche składniki, dodaj rum. Wymieszaj do całkowitego połączenia ( masa powinna być zwarta).
Uformuj 2 wałeczki o średnicy ok. 7 cm, zawiń w folię i wstaw do lodówki na około 3 godziny.
Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę i olej.
Wyjmij ciasto z lodówki i potnij na plastry 2-centymetrowe. Każdy zanurz w czekoladzie. Wyjmuj widelcem na talerz. Możesz zrobić wzorek. Talerz wstaw ponownie do lodówki, aby czekolada stężała.