Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z chałwą - wyjątkowy grecki przysmak.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 61
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 178
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 326
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 562
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 61
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 178
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 326
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 562
Składniki
Podgrzej w garnku śmietanę, masło i miód. Wymieszaj.
Pokrusz herbatniki. Zmiel orzechy. Pokrusz chałwę. Wymieszaj w misce : herbatniki, chałwę, orzechy, kakao, cynamon.
Połącz mokre i suche składniki, dodaj rum. Wymieszaj do całkowitego połączenia ( masa powinna być zwarta).
Uformuj 2 wałeczki o średnicy ok. 7 cm, zawiń w folię i wstaw do lodówki na około 3 godziny.
Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę i olej.
Wyjmij ciasto z lodówki i potnij na plastry 2-centymetrowe. Każdy zanurz w czekoladzie. Wyjmuj widelcem na talerz. Możesz zrobić wzorek. Talerz wstaw ponownie do lodówki, aby czekolada stężała.