Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z chałwą - wyjątkowy grecki przysmak.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8701
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7336
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5021
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328021
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8701
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7336
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5021
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328021
Składniki
Podgrzej w garnku śmietanę, masło i miód. Wymieszaj.
Pokrusz herbatniki. Zmiel orzechy. Pokrusz chałwę. Wymieszaj w misce : herbatniki, chałwę, orzechy, kakao, cynamon.
Połącz mokre i suche składniki, dodaj rum. Wymieszaj do całkowitego połączenia ( masa powinna być zwarta).
Uformuj 2 wałeczki o średnicy ok. 7 cm, zawiń w folię i wstaw do lodówki na około 3 godziny.
Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę i olej.
Wyjmij ciasto z lodówki i potnij na plastry 2-centymetrowe. Każdy zanurz w czekoladzie. Wyjmuj widelcem na talerz. Możesz zrobić wzorek. Talerz wstaw ponownie do lodówki, aby czekolada stężała.