Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort doskonały na każdą okazję, a przy tym bardzo szybko się go robi
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4934
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13721
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3231
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1035
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4934
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13721
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3231
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1035
Składniki
Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Pieczemy 35 w 170 stopniach. Wystudzone ciasto kroimy na 2 placki. Można nasączyć likierem kokosowym.
Krem: 1/3 szkl. mleka odlewamy, resztę mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostawionym mleku rozrabiamy budyń. Mieszankę budyniową wlewamy do gotującego mleka, mieszamy. Ucieramy masło, dodajemy wystudzony budyń. Na końcu dodajemy wiórki i likier. Masą przekładamy biszkopt. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową.