Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 107
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1982
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9894
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 107
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1982
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9894
Składniki
Czarne ciasto; Upiec biszkopt na dużej brytfance. Białe ciasto; Upiec biszkopt na wąskiej brytfance. Ugotować galaretki wcześniej i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dokładać śmietanę dalej ucierając.
Czarne ciasto przekroić na połowę,posmarować połową masy.Białe ciasto pokroić na paseczki i układać w kwadraty na masie.W środku kwadratów układać owoce i zalać tężejącą galaretką. Drugą połowę ciasta smarujemy resztą masy i dajemy masą na galaretkę. Polewamy polewą.