Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kultowe ciasteczka amerykanki są proste i szybkie z przygotowaniu. Dzięki dodatkowi amoniaku są niezwykle puszyste i miękkie. Dodatek lukru sprawia, że smakują jeszcze lepiej. Jeśli nie chcesz użyć w tym przepisie amoniaku zastąp go proszkiem do pieczenia lub mieszanką proszku i sody oczyszczonej.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2037
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4029
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3972
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2037
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4029
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3972
Składniki
Masło rozpuść w małym garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Do dużej miski przesiej mąkę z solą i amoniakiem.
Jajka zmiksuj wraz z mlekiem i cukrem. Następnie dodaj mąkę i roztopione masło. Całość miksuj do połączenia się składników.
Gotową masę wykładaj łyżką na blaszkę z papierem do pieczenia. Zachowaj odstępy między porcjami ciasta – zwiększy swoją objętość podczas pieczenia.
Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 15-17 minut.
Przygotuj lukier. Do miski wsyp cukier i zalej go wodą. Dokładnie wymieszaj.
Lukier nakładaj na ostudzone ciasteczka amerykanki.