Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kultowe ciasteczka amerykanki są proste i szybkie z przygotowaniu. Dzięki dodatkowi amoniaku są niezwykle puszyste i miękkie. Dodatek lukru sprawia, że smakują jeszcze lepiej. Jeśli nie chcesz użyć w tym przepisie amoniaku zastąp go proszkiem do pieczenia lub mieszanką proszku i sody oczyszczonej.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4941
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 160
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4941
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 160
Składniki
Masło rozpuść w małym garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Do dużej miski przesiej mąkę z solą i amoniakiem.
Jajka zmiksuj wraz z mlekiem i cukrem. Następnie dodaj mąkę i roztopione masło. Całość miksuj do połączenia się składników.
Gotową masę wykładaj łyżką na blaszkę z papierem do pieczenia. Zachowaj odstępy między porcjami ciasta – zwiększy swoją objętość podczas pieczenia.
Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 15-17 minut.
Przygotuj lukier. Do miski wsyp cukier i zalej go wodą. Dokładnie wymieszaj.
Lukier nakładaj na ostudzone ciasteczka amerykanki.