Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ananasowiec z kokosem i makiem"
Polecam.
Odsłon: 207
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 207
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 62
Składniki
Ciasto: białka ubij z cukrem. Wsyp resztę składników, zamieszaj. Wlej do formy (23 na 38 cm). Piecz 25-30 minut w 180°C.
Masa: żółtka roztrzep z odrobiną mleka. Dodaj budyń i cukier, połącz. Resztę mleka zagotuj. Wlej mieszankę, ugotuj budyń. Półtorej galaretki i szklankę wody rozpuść. Ostudź. Masło zmiksuj, dodając budyń i tężejącą galaretkę. Dodaj pokrojone ananasy.
Pozostałą galaretkę rozpuść w 400 ml wody. Ostudź. Ciasto posmaruj masą. Ułóż delicje, zalej galaretką. Schłodź.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie