Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ananasowiec z kokosem i makiem"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 92
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 92
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Ciasto: białka ubij z cukrem. Wsyp resztę składników, zamieszaj. Wlej do formy (23 na 38 cm). Piecz 25-30 minut w 180°C.
Masa: żółtka roztrzep z odrobiną mleka. Dodaj budyń i cukier, połącz. Resztę mleka zagotuj. Wlej mieszankę, ugotuj budyń. Półtorej galaretki i szklankę wody rozpuść. Ostudź. Masło zmiksuj, dodając budyń i tężejącą galaretkę. Dodaj pokrojone ananasy.
Pozostałą galaretkę rozpuść w 400 ml wody. Ostudź. Ciasto posmaruj masą. Ułóż delicje, zalej galaretką. Schłodź.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie