Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3510
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 507
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 325
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7173
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 432
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3510
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 507
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 325
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7173
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 432
Składniki
Botwinkę oczyścić i pokroić, z łodygami i częścią liści. Marchewkę, ziemniaki , kalarepę, seler oraz pietruszkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czym mniejsza kostka warzyw tym krócej gotujemy i botwinka ma bardziej czerwony kolor.
Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę.
Gotową botwinkę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz octem. Na koniec dodać śmietankę.
Przed podaniem posypać zieloną pietruszką oraz koperkiem.