Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 788
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7023
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8638
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 305
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 788
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7023
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8638
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 305
Składniki
Botwinkę oczyścić i pokroić, z łodygami i częścią liści. Marchewkę, ziemniaki , kalarepę, seler oraz pietruszkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czym mniejsza kostka warzyw tym krócej gotujemy i botwinka ma bardziej czerwony kolor.
Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę.
Gotową botwinkę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz octem. Na koniec dodać śmietankę.
Przed podaniem posypać zieloną pietruszką oraz koperkiem.