Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28681
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2187
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28681
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2187
Składniki
Botwinkę oczyścić i pokroić, z łodygami i częścią liści. Marchewkę, ziemniaki , kalarepę, seler oraz pietruszkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czym mniejsza kostka warzyw tym krócej gotujemy i botwinka ma bardziej czerwony kolor.
Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę.
Gotową botwinkę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz octem. Na koniec dodać śmietankę.
Przed podaniem posypać zieloną pietruszką oraz koperkiem.