Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i aromatyczny deser dla dorosłych.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Składniki
Wykonanie: Krążki ananasowe pokroić (kilka odłożyć w całości). Sok przelać do garnka, rozcieńczyć ½ szklanki wody, wsypać 5 dag cukru pudru i podgrzać do rozpuszczenia się cukru. Następnie wlać spirytus ( dla dzieci bez alkoholu). Śmietankę ubić z resztą cukru razem z cukrem waniliowym i wymieszać z pokrojonymi ananasami . Biszkopty łamać na pół, moczyć w soku ananasowym i wyłożyć dno i boki salaterek. Nakładać krem ananasowy na przemian z biszkoptami a wierzch wyłożyć krążkami ananasa. Środki i boki ozdobić wiśniami i wstawić w chłodne miejsce.