Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle przekładane masą kakaową.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52059
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 136
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52059
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 136
Składniki
Całe jajka ubić na parze z cukrem. Gdy masa zgęstnieje zdjąć z pary , dodać masło , kakao i nadal ubijać,aż wszystkie składniki się połączą i powstanie gęsta masa. Masę kakaową odstawiamy na chwilę aż dobrze ostygnie. Andruty przekładamy masą kakaową na zakończenie dobrze dociskamy od góry i odstawiamy na ok 2 godzin aby masa dobrze stężała.
Po upływie 2 godzin Andruty kroimy w kostkę,ja pokroiłam w małe kawałki bo dla mnie są takie lepsze. Smacznego!!!