Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć Wielkanocnej baby:) Moja jest pomarańczowa z kajmakową polewą.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Składniki
Jajka ubić do białości z cukrem i esencją zapachową, dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Do ciasta dodać rozpuszczoną i lekko ciepła margaryną. Całośc dokładnie wymieszać, wylać do natłuszczonej i posypanej tarta bułka formy. Piec ok 1 godziny w 180 stopniach. Przestudzoną babkę ozdobic wg uznania. U mnie była to gotowa masa kajmakowa.