Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć Wielkanocnej baby:) Moja jest pomarańczowa z kajmakową polewą.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3002
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 260
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3002
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 260
Składniki
Jajka ubić do białości z cukrem i esencją zapachową, dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Do ciasta dodać rozpuszczoną i lekko ciepła margaryną. Całośc dokładnie wymieszać, wylać do natłuszczonej i posypanej tarta bułka formy. Piec ok 1 godziny w 180 stopniach. Przestudzoną babkę ozdobic wg uznania. U mnie była to gotowa masa kajmakowa.