Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dzieciństwa.....Babcia, trzymająca makutrę i ucierająca masło z cukrem, i pozostałymi składnikami drewnianą pałką....ehhh....to były czasy.....
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5821
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1274
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5821
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1274
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Składniki
Piekarnik ustawić na 170st.C....najlepiej tylko dolna grzałka. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku. Wsypać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Ciasto jest dość gęste. Przełożyć do foremki, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika i piec ok.45 min.,do suchego patyczka. Kakao jest dodatkiem. Nie musicie go dawać. Ew.możecie zrobić pół białego i pół ciemnego:) Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Najlepiej smakowało posmarowane masłem i dżemem.....lub z poranną kawką w ulubionej filiżance;)