Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dzieciństwa.....Babcia, trzymająca makutrę i ucierająca masło z cukrem, i pozostałymi składnikami drewnianą pałką....ehhh....to były czasy.....
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Piekarnik ustawić na 170st.C....najlepiej tylko dolna grzałka. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku. Wsypać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Ciasto jest dość gęste. Przełożyć do foremki, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika i piec ok.45 min.,do suchego patyczka. Kakao jest dodatkiem. Nie musicie go dawać. Ew.możecie zrobić pół białego i pół ciemnego:) Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Najlepiej smakowało posmarowane masłem i dżemem.....lub z poranną kawką w ulubionej filiżance;)