Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe w wersji fit
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12009
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16624
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12009
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16624
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Składniki
Wodę podgrzewamy i łączymy z łyżką mąki, ksylitolem, słodem i drożdżami. Odstawiamy na 15 min w między czasie do obu mąk dodajemy sól, przecieramy jabłko. Wszystko łączymy ze sobą za pomocą drewnianej łyżki konsystencja powinna być jak gęsta śmietana. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok godzinę
Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem robimy kleksy z ciasta z zachowaniem odstępstw bo ciasto będzie rosło. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 25 minut. Podajemy posypane owocami i z jogurtem naturalnym w Wersji wzbogaconej można dodać bitą śmietanę Smacznego!