Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe w wersji fit
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47783
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165638
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 413
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47783
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165638
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 413
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Wodę podgrzewamy i łączymy z łyżką mąki, ksylitolem, słodem i drożdżami. Odstawiamy na 15 min w między czasie do obu mąk dodajemy sól, przecieramy jabłko. Wszystko łączymy ze sobą za pomocą drewnianej łyżki konsystencja powinna być jak gęsta śmietana. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok godzinę
Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem robimy kleksy z ciasta z zachowaniem odstępstw bo ciasto będzie rosło. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 25 minut. Podajemy posypane owocami i z jogurtem naturalnym w Wersji wzbogaconej można dodać bitą śmietanę Smacznego!