Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne babeczki, mocno czekoladowe upieczone w 15 minut. Do koszyczka wielkanocnego idealne.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1205
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1205
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Do miski wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli, cukier waniliowy, cukier i mieszamy całość rózgą. Wlewamy mleko i olej, łączymy wszystkie składniki. Następnie przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia i wsypujemy do płynnej masy jajecznej. Krótko mieszamy do połączenia składników.
Gotowe ciasto wylewamy do foremek silikonowych lekko natłuszczonych olejem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 °C na 15 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika studzimy i ostrożnie wyjmujemy z foremek. Możemy babeczki dowolnie udekorować na przykład cukrem pudrem lub polewą czekoladową.
Babeczki czekoladowe do koszyczka wielkanocnego gotowe!