Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki jabłkowe"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5274
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11701
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5274
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11701
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, posiekanym masłem, szczyptą soli, skórką i alkoholem, zagnieść ciasto, owinąć folią, włożyć do lodówki na godzinę, rozwałkować na 4 krążki, rozłożyć w foremkach do babeczek wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą.
Jabłka umyć, obrać, usunąć pestki, pokroić. W rondlu podgrzać alkohol z miodem, masłem, octem, wymieszać z kaszą, orzechami, jabłkami, rozłożyć na cieście. Piec ok. 20 min w temp. 200°C.
Posyp babeczkę cukrem pudrem, udekoruj listkami mięty i podaj z gałką lodów śmietankowych.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium