Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste babeczki waniliowe w przygotowaniu, w środku z nadzieniem czekoladowym. :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 60
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 199
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2836
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4212
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 60
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 199
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2836
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4212
Składniki
Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy składniki suche: mąke, cukier , proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy, a w drugiej składniki mokre: jajko, mleko, olej.
Wszytko razem łączymy do powstania jednolitej masy. Foremki na babeczki wykładamy papierowymi papilotami lub używamy silikonowych.
Na spód foremek nakładamy odrobinę ciasta wkładamy jedną kostke czekolady i zalewamy ciastem. ( używając do tego zwykłej łyżeczki albo nabieraczki do lodów). Babeczki pieczemy około 35 minut. Aby sprawdzić czy są już gotowe możemy je nakłuć drewnianym patyczkiem. Jeśli ciasto się nie przyklei babeczki są gotowe.