Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste babeczki waniliowe w przygotowaniu, w środku z nadzieniem czekoladowym. :)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Składniki
Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy składniki suche: mąke, cukier , proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy, a w drugiej składniki mokre: jajko, mleko, olej.
Wszytko razem łączymy do powstania jednolitej masy. Foremki na babeczki wykładamy papierowymi papilotami lub używamy silikonowych.
Na spód foremek nakładamy odrobinę ciasta wkładamy jedną kostke czekolady i zalewamy ciastem. ( używając do tego zwykłej łyżeczki albo nabieraczki do lodów). Babeczki pieczemy około 35 minut. Aby sprawdzić czy są już gotowe możemy je nakłuć drewnianym patyczkiem. Jeśli ciasto się nie przyklei babeczki są gotowe.