Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste babeczki waniliowe w przygotowaniu, w środku z nadzieniem czekoladowym. :)
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2935
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6756
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2935
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6756
Składniki
Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy składniki suche: mąke, cukier , proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy, a w drugiej składniki mokre: jajko, mleko, olej.
Wszytko razem łączymy do powstania jednolitej masy. Foremki na babeczki wykładamy papierowymi papilotami lub używamy silikonowych.
Na spód foremek nakładamy odrobinę ciasta wkładamy jedną kostke czekolady i zalewamy ciastem. ( używając do tego zwykłej łyżeczki albo nabieraczki do lodów). Babeczki pieczemy około 35 minut. Aby sprawdzić czy są już gotowe możemy je nakłuć drewnianym patyczkiem. Jeśli ciasto się nie przyklei babeczki są gotowe.