Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne Babeczki z drobinkami czekolady
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4107
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11247
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6466
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13470
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5238
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4107
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11247
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6466
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13470
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5238
Składniki
Do miski wsypujemy 2 szklanki mąki
1 łyżeczkę cukru
wsypujemy 2 łyżeczki proszku do pieczenia (aby ciasto urosło)
wlanie jednej łyżeczki stołowej aromatu waniliowego do miski
wlać 1 szklanka mleka
włożyć pół kostki roztopionego masła (najlepiej jak samo się rozpuści na słońcu)
wbić 2 jajka i mieszamy aż do żółtej konsystencji
potarkować 10 kostek czekolady słodka/gorzka włożyć do naszej wspaniałej konsystencji
przelewamy gotowe ciasto do foremek na babeczki
pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach