Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z morelami"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 478
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1371
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25492
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 478
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1371
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25492
Składniki
Płaty francuskiego ciasta ułóż jeden na drugim. Połóż je na stolnicy oprószonej mąką. Lekko rozwałkuj. Placek potnij na 12 kwadratów. Foremkę do muffinek posmaruj tłuszczem. Wgłębienia wylep kwadracikami ciasta.
Spody ponakłuwaj widelcem. Brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 st. Piecz ok. 10 minut. W tym czasie morele osącz, pokrój na duże kawałki. Z pomarańczy wyciśnij sok.
Owoce włóż do garnka. Zalej sokiem. Dodaj rdzeń wanilii oraz miód. Zagotuj. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną wody, wlej do moreli, mieszając, gotuj dalej jeszcze minutę. Przestudź.
Do przygotowanych spo dów nałóż morelowe nadzienie. Ew. babeczki posyp posiekanymi migdałami zrumienionymi na patelni bez tłuszczu.Źródło: Tina